Fie og kropsglæden #2 – Yoga hjælper Fie til elske sin krop |

Fie og kropsglæden #2 – Yoga hjælper Fie til elske sin krop

  • -

Fie og kropsglæden #2 – Yoga hjælper Fie til elske sin krop

Fie Sommer kæmpede i mange år med lavt selvværd og manglende kropsglæde. Med yoga og meditation i hånden har hun fået større indre ro og er blevet bedre til at stoppe op og mærke sin krop. Nu bryder Fie med samfundets kropsidealer i stedet for at lade sig styre af dem.

For to år siden sagde Fie farvel til det lave selvværd og den manglende kropsglæde. Hun besluttede sig for at finde værdi i sig selv i stedet for idealer om det perfekte, både hvad angår præstationer, kroppen og tøjet.

Nu bruger hun tiden på at tage på rejse i sit indre. Det hjælper hende til at komme i kontakt med sin kerne, så hun bedre kan bryde med samfundets låste kropsbevidsthed.

”Jeg finder ro og stilhed inde i mig selv. Når jeg rejser, er det også det, jeg rejser efter, fordi jeg har været stresset i mange år. Så jeg finder stilheden og værdien i bare at være. Jeg giver slip på præstationsræset og mine tanker, der fortæller mig, at jeg skal præstere for at være noget værd”.

Nye idealer at navigere efter

Som mange andre er Fie Sommer på Instagram. Kigger man hende over skulderen, er der sket en stor forandring på de to år. Der er ikke længere så mange fitness- og træningsbilleder, men til gengæld griner og smiler Fie på næsten alle billeder. Når hun altså ikke lige går til angreb på kropskulturen og gør sin numse større med et af tidens populære billedredigeringsprogrammer for at sætte fokus på de kropsidealer, der opstår i kølvandet på billedbehandlingen.

I stedet for at tænke over, hvordan hun skal passe ind, er hun begyndt at tænke over, hvad der gør hende glad, og hvad hun har lyst til. Det er nye idealer, Fie navigerer efter.

”Jeg prøver at være så meget i mig selv som muligt. Gøre ting ud fra mit hjerte og min kerne. Jeg føler, at jeg har givet mere slip på de her tanker om, hvordan jeg bør være, og hvordan jeg bør se ud. Det er ret nice,” siger Fie.

I kontakt med kroppen gennem yoga

For Fie handler de nye idealer om at være i kontakt med sin krop. Hun ser den, som den fantastiske ting den er og lærer at elske den, som den er lige nu. Her spiller yoga en vigtig rolle. Yoga hjælper Fie til at stoppe op og mærke efter, om hun har sig selv med i det, hun gør.

”Jeg stopper op og trækker vejret. Hvor er min krop? Hvor er jeg? Hvad er det, jeg gerne vil? Det bliver nærmest en meditation – og samtidig er kropsbevægelse også vigtigt, fordi det gør mig glad. Fitness ødelagde meget for mig, fordi det også blev til et arbejde.”

Kropsidealerne har dræbt kropsglæden, fordi det får os til at gå på arbejde med kroppen i stedet for at nyde kroppen. Træningen bliver et ideal og en pligt, ikke en leg.

”Fitness handler om at få den perfekte krop. Mange træner for at få en pæn krop og ikke, fordi de elsker deres krop, eller fordi det er godt for dem og deres krop. Sådan var det i hvert fald for mig, og det ved jeg, at det er for rigtig mange andre.”

Slap reglerne og fik (krops)glæden tilbage

Det var først, da Fie slap reglerne omkring mad og træning, at hun fik glæden til sin krop tilbage. Når hun danser, giver hun for eksempel slip og følger sin krop. Hun danser ikke for at se godt ud eller kunne nogle bestemte trin, men for at give slip. Det er det samme med yoga, fortæller hun.

”Da jeg startede til yoga, dyrkede jeg ikke yoga for mig selv. Jeg gjorde det for at bevise noget, for at præstere. Jeg løftede mig f.eks. højt op i min kobra, og det gjorde jeg hver gang. Nu mærker jeg efter og laver de stillinger, der er rare for mig,” fortæller hun.

Evnen til at mærke sin krop og acceptere, at kroppen sætter farten, er den største udvikling, Fie har været igennem. Tidligere handlede det om, hvordan andre havde det med Fies krop, og hvordan andre gav hende komplimenter for sit udseende. Nu handler det om, hvordan Fie har det med sin krop. Hvordan hun mærker sin krop. Og ikke hvad alle mulige andre synes.

Fie har nemlig fået kropsglæden tilbage.

Læs første artikel i serien om Fie: Fra præstationsræs til kropsglæde og indre ro


COPENHAGEN YOGA FESTIVAL

25 - 27 AUGUST